Základná škola Kudlovská

HUMENNÉ

+421 57 775 20 27

sekretariát

Erasmus+ Grécko, Thessaloniki

315157372_6044584628909416_7458727445454332092_n

    Sobotňajšie ráno 5. Novembra 2022 začínalo veľmi skoro, cestou do Bratislavy odkiaľ nám podvečer letelo lietadlo to našej cieľovej destinácie ~Thessaloniki~. Na gréckom letisku nás už čakali taxíky,   na ktoré nikto nezabudne. Hneď keď sme prišli, chceli sme ísť von spoznávať okolie, ale počasie nám neprialo a tak sme spoznávali aspoň náš hotel.

    Nedeľa bola deň, keď sme si  spolu s pani učiteľkami vytvárali vlastný program. Ihneď z rána sme sa šli prejsť k moru, pozrieť obchody, hľadať suveníry. Preskúmavali sme uličky (našli sme dokonca vianočný stromček). Vybrali sme sa  aj do historického chrámu, kde boli po stenách pekné maľby a nádherný zlatý luster. Na nedeľnom obede sme si pochutnali v skvelej reštaurácii. Poobede sme šli do múzea ilúzií, kde sme si spravili pekné fotky a zažili kopec srandy. A potom sme už len netrpezlivo čakali na oficiálny začiatok nášho programu na ďalší deň.

    Pondelok sme skoro ráno vstávali a utekali na autobus, ktorý nás odviezol do školy. V škole nás pekne privítali a aj nám to tam ukázali. Potom sme začali pracovať na našom projekte, úlohou bolo vytvoriť kartónové múzeum, po ktorom by sprievodcami boli roboti. Keď sme určené úlohy dokončili, išli sme sa naobedovať do centra a absolvovali sme prehliadku mesta na vyhliadkovom autobuse. Zvyšok dňa sme spoznávali mesto „na vlastné nohy ˮ.

    V utorok sme mali pripravený veľmi bohatý program. Navštívili sme technologické múzeum „Noesis“,  ktoré disponovalo aj Planetáriom, 3D simulátorom, a vesmírnym kinom, ako ďalšiu aktivitu sme mali hodinovú plavbu exotickou loďou okolo pobrežia. Do hotela sme sa vrátili vyčerpaní a tak sme si oddýchli.

    V stredu sme sa skoro ráno vybrali na výlet do mestečka Vergina. S naším obľúbeným sprievodcom sme navštívili múzeum na mieste pohrebiska starovekých kráľov. Z Verginie sme sa presunuli do mesta Edessa. Absolvovali sme prechádzku po meste a boli sme sa pozrieť  na vodopád. Bolo to krásne. Nádherný výhľad a šum vody. Naobedovali sme sa a vybrali sa       na dlhú a únavnú cestu autobusom naspäť do Thessalonikov.

   Vo štvrtok sme išli ráno opäť do školy, dokončiť naše múzeum a naprogramovať robotov. Boli sme tam dosť dlho, ale stalo to za to, vidieť tých robotov, ako sa prechádzajú po našom múzeu a hovoria čo vidia. Neďaleko školy sme si dali obed a opäť nás čakal náš obľúbený sprievodca. Sprevádzal nás úplne z hora Thessalonikov až dole, skoro k nášmu hotelu. Bola to poznávacia cesta mestom. Dozvedeli sme sa, že niekedy dávno bolo mesto ohraničené múrmi, ktoré mali chrániť mesto. Bolo to veľmi zaujímavé. Snažili sme sa užiť si predposledný deň čo najviac, ako to šlo.  Piatok bol náš posledný deň v Grécku, keď sme sa mohli stretnúť s našimi novými priateľmi. Všetci sme si ho chceli užiť. Ráno sme sa  stretli a vybrali sa na Bielu vežu. Výhľad na mesto, pobrežie a more z tej výšky bol krásny. Potom sme išli do archeologického múzea, kde boli  okrem iného, zvláštne sochy, ktoré nemali hlavy. Bolo to trochu strašidelné. Po prehliadke sme sa rozlúčili s pánom sprievodcom a spoločne sa presunuli na chutný obed. Všetci sme sa najedli a rozlúčili. Večer nás čakala párty so Španielmi. Hrali sme hru „Pravda alebo odvaha“, boli v nej zaujímavé úlohy a otázky. Nuž, čo sa stalo v Grécku, zostava v Grécku

    V sobotu sme si najdlhšie pospali, lebo sme nemali žiaden program. Vstali sme, naraňajkovali sa a znova sme sa lúčili. Zbalili sme si kufre a nechali ich na hoteli. Potom sme šli na obed, ktorý bol v reštaurácii, kde sme boli aj prvý krát. Po výbornom obede sme šli pre kufre a pred hotelom nás už čakal odvoz. Nasadli sme do auta a užívali si posledné chvíle v Thessalonikoch. Keď sme prišli na letisko, bolo nám všetkým smutno, ale zároveň sme sa tešili. Na letisku sme vybavili všetko, čo bolo treba a nastúpili do lietadla. Vtedy sme si uvedomili, že sa už možno  nikdy v živote do Thessalonikov nevrátime. Let prebehol rýchlo a  nás čakala už len cesta do Humenného. Kilometre rýchlo ubiehali. O niekoľko hodín sme vystúpili pri Medveďovi, kde nás čakali rodičia a rozlúčili  sa.  Uvedomili sme si, že týždeň oddychu, zábavy a nezabudnuteľných zážitkov skončil.

Emily, Aurel, Viki a Tadeáš


Warning: exif_imagetype(): stream does not support seeking in /data/1/6/1617246c-b9fc-4d7b-9b4f-42f4efc5cc1b/zskudhe.sk/web/wp-includes/functions.php on line 3312
https://drive.google.com/file/d/1zKUvrYScVgFmV4jALPam3uIMW2-NG_hj/view?ts=63ac6538

Základná škola Kudlovská otvorila svoje brány

1. septembra 1977.  Je to už teda takmer polstoročie, za ten čas tadeto prešli tisícky detí a stovky pedagógov. Nachádza sa v centre mesta pri nádhernom kaštieli a krásnom parku.



Adresa

Základná škola Kudlovská

Kudlovská 11

066 01 Humenné

IČO: 37876741

DIČ: 2021672048

tel.: +421 57 775 2027

mail: admin@zskudhe.edu.sk

 

Linky

© 2022 Všetky práva vyhradené - All rights reserved

Made with ❤ by Adriana

Dni
Hodiny
Minúty
Sekundy

hurry up

15% OFF

On All Tickets

Don’t hesitate and buy tickets today – All tickets are at a special price until 15.08.2021. Hope to see you there :)