Základná škola Kudlovská

HUMENNÉ

+421 57 775 20 27

sekretariát

FEBRUÁR „NA KUDLOVSKEJ TO ŽIJE“

february-3153581_960_720

Ani sme sa nenazdali a už je za nami prvý mesiac druhého polroka. Ani teraz sme nezaháľali a hoci to bol mesiac krátky, udialo sa toho na našej škole dosť. Žiacky parlament pod vedením pani učiteľky Janošovej, tak ako každoročne v tomto období, pripravil pre žiakov 2. stupňa Kudlovský ples. Témou tohoročného plesu bola „Noc v Paríži“, čomu bola patrične prispôsobená aj celá výzdoba našej školskej jedálne. Dievčatá premenené na mladé dámy a chlapci slávnostne „nahodení“ do oblekov strávili večer plný nezabudnuteľných zážitkov. Ako je už tradíciou, aj teraz boli z učiteľmi nominovaných žiakov vyhlásení kráľovná a kráľ plesu. Kráľovnou plesu sa stala Emma Bezegová z 9.A a titul kráľ plesu získal Adam Buday z 9.B triedy. Touto cestou sa chcem poďakovať všetkým žiakom, ktorí sa podieľali na príprave nádhernej výzdoby a zháňaní cien do tomboby. Veľké poďakovanie patrí taktiež všetkým vystupujúcim a účinkujúcim v programe a tým, ktorí akýmkoľvek spôsobom pomohli pri organizácii akcie, ktorá je srdcovou záležitosťou našej školy. Moje ďakujem patrí aj pani učiteľke Janošovej, ktorej pomocnú ruku podali pani učiteľka Šutová a pani asistentka Macibobová ako aj všetkým učiteľom starajúcim sa o ničím nerušený priebeh tejto akcie. Som veľmi rada, že pozvanie na túto akciu prijali aj členovia Rady rodičov a spolu s našimi žiakmi a učiteľmi prežili tento pre našich žiakov výnimočný večer.

19. februára, týždeň pred jarnými prázdninami, sa naši siedmaci a ôsmaci vybrali do Tatranskej Lomnice na lyžiarsky zájazd. Medzi účastníkmi zájazdu neboli len lyžiari, ale aj takí žiaci, ktorí v živote nestáli na lyžiach. Ako som sa dozvedela od pani učiteľky Janošovej a pána učiteľa Gajdoša, po týždni „tvrdého výcviku“ sa domov vrátili už len samí lyžiari. Som hrdá hlavne na tých, ktorí prekonali samých seba a nazbierali odvahu nielen postaviť sa na lyže, ale spustiť sa aj dolu kopcom. Veľkú radosť som pocítila, keď pán učiteľ Gajdoš a pani učiteľka Janošová pochválili našich žiakov za vzorné správanie sa nielen na kopci, ale aj v hoteli. Zároveň ďakujem pani učiteľke Janošovej a pánom učiteľom Gajdošovi a Babejovi za starostlivosť, ktorú venovali našim žiakom počas celého týždňa.

Mesiac február bol v porovnaní s predchádzajúcimi mesiacmi chudobnejší na okresné súťaže. Jedinou súťažou organizovanou v rámci okresu bola dejepisná olympiáda. Úspešnými riešiteľmi, ktorých pripravovala p. učiteľka Vasková sa stali Anna Radová a Viktória Veľasová z 8.A triedy a Emma Borščová zo 7.A triedy. Dievčatám srdečne blahoželám a verím, že aj v budúcom školskom roku budú reprezentovať našu školu.

Vedenie školy začiatkom mesiaca vyhlásilo súťaţ o najkrajší plagát na zápis do 1. ročníka. Chcem poďakovať všetkým, ktorí sa do súťaţe zapojili. Víťaznými plagátmi sa stali plagát Viktórie Šepeľovej z 8.A na zápis a plagát Eleny Engelovej na DOD.

Koniec mesiaca sa niesol v znamení jarných prázdnin, ale niektorí naši učitelia nezaháľali a podali pomocnú ruku pri úprave a skrášľovaní priestorov školy, výrobe výzdoby, pozvánky, buletínu a príprave programu na Slávnostnú akadémiu k 40. výročiu vzniku školy za čo im ďakujem.

Je pred nami náročný mesiac, v ktorom nás čaká DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ, športové dopoludnie ROZPRÁVKOVÁ CESTA pre predškolákov a hlavne Testovanie 9. Všetkým našim deviatakom držím palce pri ich prvej životnej skúške a verím, že dosiahnu také výsledky, aké si sami prajú.

Mgr. Paulína Škerlíková

riaditeľka školy

 

Základná škola Kudlovská otvorila svoje brány

1. septembra 1977.  Je to už teda takmer polstoročie, za ten čas tadeto prešli tisícky detí a stovky pedagógov. Nachádza sa v centre mesta pri nádhernom kaštieli a krásnom parku.



Adresa

Základná škola Kudlovská

Kudlovská 11

066 01 Humenné

IČO: 37876741

DIČ: 2021672048

tel.: +421 57 775 2027

mail: admin@zskudhe.edu.sk

 

Linky

© 2022 Všetky práva vyhradené - All rights reserved

Made with ❤ by Adriana

Dni
Hodiny
Minúty
Sekundy

hurry up

15% OFF

On All Tickets

Don’t hesitate and buy tickets today – All tickets are at a special price until 15.08.2021. Hope to see you there :)