Základná škola Kudlovská

HUMENNÉ

+421 57 775 20 27

sekretariát

Európsky deň jazykov

eu deň

Koniec septembra sa na už tradične spája s oslavami Európskeho dňa jazykov, ktorý si pripomíname 26. septembra. Jeho cieľom je povzbudiť žiakov, aby sa učili jazyky, pretože jazyková rozmanitosť je nástrojom na dosiahnutie väčšieho interkultúrneho porozumenia a kľúčovým prvkom bohatého kultúrneho dedičstva. Európsky deň jazykov sa oslavuje z iniciatívy Rady Európy v Štrasburgu od roku 2001.
Aj na našej škole sme si na hodinách cudzích jazykov tento deň pripomenuli rôznymi aktivitami.
Žiaci 3.A triedy spolu s pani učiteľkou Mgr. Janou Leškovou diskutovali o prínose jazykového vzdelávania. V triede vyzdobenej učebnicami, obrázkami, knihami a textami v iných jazykoch zábavnou formou a rôznymi aktivitami spoznávali dôležitosť výučby cudzích jazykov a ich neskoršie využitie.
V 6.ročníku pod vedením Mgr. Janošovej Adriany a Mgr. Kataríny Di Giacomo si každý žiak nakreslil vlajku jedného európskeho štátu a napísal k nej pozdrav v danom cudzom jazyku. Žiaci sa tak naučili rôzne pozdravy v cudzích jazykoch. Na iných hodinách sme so žiakmi robili viaceré didaktické cvičenia, kvízy a súťaže, kde si preverili svoje vedomosti o európskych štátoch a jazykoch. Žiaci si napríklad vypočuli 30 krátkych nahrávok, každá v inom cudzom jazyku, a ich úlohou bolo uhádnuť, ktorý cudzí jazyk to bol. V závere si zhrnuli, prečo je v dnešnej dobe dôležité učiť sa cudzie jazyky. Ako najčastejšie dôvody uvádzali žiaci – nové kamarátstva, cestovanie, štúdium, práca.
Žiaci 7. ročníka na hodine nemeckého jazyka sa spolu s pani učiteľkou Mgr. Rohaľovou Luciou rozprávali o typických jedlách v jednotlivých európskych krajinách. Žiaci dokážu v nemeckom jazyku porozprávať, akým jazykom sa v krajine rozpráva, kde krajina leží v Európe a čo je pre krajinu typické. Na začiatku hodiny si prezreli video o krajinách a ich typických jedlách, potom pracovali s pracovnými listami a v závere hodiny vypracovali kvíz o Európe.
Na hodine Konverzácie v ruskom jazyku žiaci odprezentovali svoju domácu úlohu vo forme videí. Tie spoločne s pani učiteľkou Mgr. Brečkovou Milotou v prvej časti hodiny zhodnotili. Taktiež využili interaktívne cvičenia, pomocou ktorých si žiaci preverili svoje vedomosti zo znalosti iných svetových jazykov. V druhej časti hodiny žiaci dokončili projekty, ktoré predstavili svojim spolužiakom.
Žiakom sa spestrenie hodín veľmi páčilo.

Základná škola Kudlovská otvorila svoje brány

1. septembra 1977.  Je to už teda takmer polstoročie, za ten čas tadeto prešli tisícky detí a stovky pedagógov. Nachádza sa v centre mesta pri nádhernom kaštieli a krásnom parku.



Adresa

Základná škola Kudlovská

Kudlovská 11

066 01 Humenné

IČO: 37876741

DIČ: 2021672048

tel.: +421 57 775 2027

mail: admin@zskudhe.edu.sk

 

Linky

© 2022 Všetky práva vyhradené - All rights reserved

Made with ❤ by Adriana

Dni
Hodiny
Minúty
Sekundy

hurry up

15% OFF

On All Tickets

Don’t hesitate and buy tickets today – All tickets are at a special price until 15.08.2021. Hope to see you there :)