Základná škola Kudlovská

HUMENNÉ

+421 57 775 20 27

sekretariát

Naši štvrtáci a škola v prírode

indexsadfm

V malebnom horskom prostredí Vysokých Tatier – konkrétne v Tatranskej Lomnici, najväčšej tatranskej osady rovno pod Lomnickým sedlom, sa v dňoch 3. až 7. júna 2024 zúčastnili žiaci 4. ročníka dlho očakávanej „Školy v prírode.“
Po príchode do spomínaného prostredia sme sa ubytovali v hoteli Titris, kde už boli pre nás pripravené útulné izby. Po výbornom obede sme sa zoznámili s našimi animátormi Mirkou a jej pomocníkmi. Hneď sme sa vrhli na program, ktorý si pre nás pripravili. Celý pobyt sme od rána do večera plnili množstvo úloh. Keďže nám počasie naozaj prialo, väčšinu času sme strávili vonku. Nechýbali samozrejme aj turistické vychádzky na Štrbské pleso či do Starého Smokovca, kde naša cesta pokračovala pozemnou lanovkou na Hrebienok. Po malom občerstvení sme pokračovali spoznávať okolie, rastliny a vychutnávali si čaro prírody pri vodopádoch a tak isto sme navštívili Rainerovú chatu. Pozreli sme sa aj do sveta ilúzii v TrickLandii, kde boli antigravitačné miestnosti, najkrajšie zrkadlové bludisko v strednej Európe a rôzne optické ilúzie . V Tatranskej Lomnici je sídlo Tatranského národného parku a Múzeum Tatranského národného parku i botanická záhrada, kde sme nemohli chýbať.
V areáli hotela sme si vypočuli od bývalého horolezca veľmi zaujímavú prednášku o nebezpečnom koníčku akým je lezenie po skalách. Po náročných dňoch v prírode a nabitom programe prišiel vhod aj relax v bazéne či na tobogáne, ktorý sa nachádzal v hoteli.
Dni utekali veľmi rýchlo a posledný večer nás čakalo stretnutie a fotenie s veľkým plyšovým bobrom, vyhodnotenie správania a poriadku na izbách, ale najmä rozlúčková diskotéka s úžasnými animátormi.
Poďakovanie za školu v prírode patrí pani učiteľkám: Mgr. Ivete Feiglovej, Mgr. Jane Leškovej a vychovávateľovi Mgr. Petrovi Dzijakovi.

Základná škola Kudlovská otvorila svoje brány

1. septembra 1977.  Je to už teda takmer polstoročie, za ten čas tadeto prešli tisícky detí a stovky pedagógov. Nachádza sa v centre mesta pri nádhernom kaštieli a krásnom parku.



Adresa

Základná škola Kudlovská

Kudlovská 11

066 01 Humenné

IČO: 37876741

DIČ: 2021672048

tel.: +421 57 775 2027

mail: admin@zskudhe.edu.sk

 

Linky

© 2022 Všetky práva vyhradené - All rights reserved

Made with ❤ by Adriana

Dni
Hodiny
Minúty
Sekundy

hurry up

15% OFF

On All Tickets

Don’t hesitate and buy tickets today – All tickets are at a special price until 15.08.2021. Hope to see you there :)