Základná škola Kudlovská

HUMENNÉ

+421 57 775 20 27

sekretariát

Svetový deň Downovho syndrómu

bnm

Dňa 21. marca si pripomíname svetový deň Downovho syndrómu. V tento deň sme mali možnosť zapojiť sa do tzv.“Ponožkovej výzvy“, ktorej podstata spočíva v podobnosti tvaru chromozómu s tvarom ponožky. A inak tomu nebolo ani na našej škole. Keď som ako rodič dieťaťa s DS oslovila pani riaditeľku Mgr. Paulínu Škerlíkovu s požiadavkou zrealizovania „Ponožkovej výzvy “ tak ako každý rok, nezaváhala ani na sekundu. Školským rozhlasom sme vyzvali všetkých žiakov, pedagogických aj nepedagogických zamestnancov a veru v tento deň sa to už na našej škole hmýrilo pestrofarebnými ponožkami nás všetkých. Takto sme všetci podporili našich chlapcov s DS Mateja, Riša a Jakuba, ktorých máme všetci radi. Nielen oni sa učia od nás, ale aj my sa učíme od nich úprimnosti a nezištnej láskavosti, ktorou nás obdarúvajú.

„Inklúzia nie je iba slovo, je to príležitosť pre každého z nás ako urobiť svet lepším, pestrejším a ľudskejším miestom.“

Všetkým v mene detí s Downovým syndrómom úprimne ĎAKUJEMEEEE.

Katarína Kačurová, rodič dieťaťa s Downovým syndrómon, Vychovávateľka ŠKD.

Základná škola Kudlovská otvorila svoje brány

1. septembra 1977.  Je to už teda takmer polstoročie, za ten čas tadeto prešli tisícky detí a stovky pedagógov. Nachádza sa v centre mesta pri nádhernom kaštieli a krásnom parku.



Adresa

Základná škola Kudlovská

Kudlovská 11

066 01 Humenné

IČO: 37876741

DIČ: 2021672048

tel.: +421 57 775 2027

mail: admin@zskudhe.edu.sk

 

Linky

© 2022 Všetky práva vyhradené - All rights reserved

Made with ❤ by Adriana

Dni
Hodiny
Minúty
Sekundy

hurry up

15% OFF

On All Tickets

Don’t hesitate and buy tickets today – All tickets are at a special price until 15.08.2021. Hope to see you there :)