Základná škola Kudlovská

HUMENNÉ

+421 57 775 20 27

sekretariát

Trojica úspešných reprezentantov zo ZŠ Kudlovská.

20221202_120209_resized(1)

Trojica úspešných reprezentantov zo ZŠ Kudlovská.

Nezisková organizácia – Šachy REINTER v piatok 2.12.2022 s podporou Slovenského šachového zväzu, Ministerstva ŠVVaŠ,  mesta Humenné  usporiadala Školské majstrovstvá okresov Humenné a Medzilaborce žiakov a žiačok ZŠ 1. stupňa osemročných gymnázií (OGY) v zrýchlenom šachu 2022/2023 narodených 1.1.2007 – 31.12.2016.

Našu ZŠ reprezentovala trojica hráčov navštevujúcich šachový krúžok na ZŠ Kudlovská.  Naši reprezentanti, Ester Jurová a Richard Barnišin z 3.B i Kevin Kuruc z 2.B sa v silnej konkurencii nestratili.

Šachové  nádeje pred prvým zápasom v hracej miestnosti privítal Ing. Mikuláš Sedlák organizačný pracovník turnaja. Poďakoval prítomným, že sa zúčastňujú súťaže v takom hojnom počte. Informoval ich, že  traja najlepší z každej kategórie (3 chlapci a 3 dievčatá) postúpia na Školské majstrovstvá Prešovského kraja, ktoré sa uskutočnia v Bardejove. Samozrejme, že víťazi v kategórií žiakov a žiačok získali medaile, diplomy a vecné ceny.

Turnaja sa zúčastnilo 45 šachových nádejí zo šiestich základných škôl. Po ukončení prezentácie chlapcov a dievčat, šachový program priradil k jednotlivým šachovým stolom dvojice. Paralelne prebiehali dva turnaje. Jeden chlapčenský a druhý dievčenský.

Napínavé súboje chlapcov a dievčat prebiehali v hracej miestnosti klubu Šachy REINTER, n. o. v budove OPP na Tolstého ulici 3 v Humennom. Hralo sa Švajčiarskym systémom na 7 kôl. Hracie tempo bolo 2×12 minút.

Stretla sa silná konkurencia hráčov a o prekvapenia v priebehu turnaja nebolo núdze. Každý súboj písal svoj príbeh. Nikto sa nechcel vzdať, každý túžil zvíťaziť.  

Po viac ako štyroch hodinách bojov sa odovzdávali ceny. Na tvárach účastníkov turnaja prevládali emócie. Niektorí žiarili šťastím, že sa im turnaj vydaril. Sklamaní z neúspechu v kútiku duše dúfajú, že čoskoro sa znovu stretnú na šachovom zápolení a budú to práve oni ktorí sa budú tešiť z víťazstva.

Titul Majsterky okresu obhájila Olívia Seková zo ZŠ Dargovských hrdinov.

Majstrom okresu Humenné sa prekvapujúco stal Pavol Medvec zo ZŠ Jána Švermu. Konečné poradie chlapcov bolo veľmi tesné, traja najlepší mali zhodný počet bodov (6/7), rozhodovalo až pomocné hodnotenie.

Výsledky turnaja si môžete pozrieť na: https://bit.ly/3P1339i

Medzi ocenenými v kategórii mladší šachisti – žiaci I. stupňa ZŠ boli aj naši šachisti:
Žiačky:  1. Natália Štenková ZŠ Hrnčiarska
             2. Ester Jurová ZŠ Kudlovská
             3. Ema Fejková ZŠ Dargovských hrdinov

Žiaci:  1. Matúš Rujak ZŠ Jána Švermu
          2. Richard Barnišin ZŠ Kudlovská
          3. Kevin Kuruc ZŠ Kudlovská

Tento turnaj preveril fyzickú aj psychickú odolnosť účastníkov, ich šachové vedomosti. Už je len na nich ako dokážu využiť získané skúsenosti pre svoj šachový rast.

V prílohe zasielam fotodokumentáciu z priebehu turnaja.

Základná škola Kudlovská otvorila svoje brány

1. septembra 1977.  Je to už teda takmer polstoročie, za ten čas tadeto prešli tisícky detí a stovky pedagógov. Nachádza sa v centre mesta pri nádhernom kaštieli a krásnom parku.



Adresa

Základná škola Kudlovská

Kudlovská 11

066 01 Humenné

IČO: 37876741

DIČ: 2021672048

tel.: +421 57 775 2027

mail: admin@zskudhe.edu.sk

 

Linky

© 2022 Všetky práva vyhradené - All rights reserved

Made with ❤ by Adriana

Dni
Hodiny
Minúty
Sekundy

hurry up

15% OFF

On All Tickets

Don’t hesitate and buy tickets today – All tickets are at a special price until 15.08.2021. Hope to see you there :)