Základná škola Kudlovská

HUMENNÉ

+421 57 775 20 27

sekretariát

Beseda vo Vihorlatskej knižnici so spisovateľkou Kristínou Balúchovou

279114225_1170780587112327_875931151560812347_n

O tom, že je čítanie kníh pre deti dôležité, niet pochýb. Existuje veľa dôvodov, prečo čítať. Medzi najdôležitejšie patria tieto: rozširovanie slovnej zásoby, spoznávanie sveta a súvislostí, rozvoj predstavivosti a fantázie, zdokonaľovanie sa v gramatike a v neposlednom rade možnosť prežiť zábavu a dobrodružstvo. Žiaci 2.A a 3.A  triedy mali možnosť sa o tom všetkom  presvedčiť na besede so spisovateľkou Kristínou Balúchovou dňa 28.04.2022.V úvode sa o spisovateľke dozvedeli veľa zaujímavých informácií. Posúďte sami.

Kristína Balúchová sa narodila v Kežmarku. Vyštudovala psychológiu. Počas štúdia pracovala päť rokov ako letuška . Zapojila sa do charitatívnych projektov v Keni a v Bangladéši. Krátky čas pobudla v budhistickom kláštore v Nepále. Niekoľko rokov žila v Spojených arabských emirátoch. Všade po svete zbierala inšpirácie pre svoje knihy. Momentálne žije v Bratislave, pracuje aj ako redaktorka.

V rámci materskej „dovolenky“ sa  venuje písaniu. Okrem vášne pre písanie a čítanie, ako aj motivovanie okolia k čítaniu, rada cestuje, cvičí  a absolvuje desiatky čítačiek pre najmenších čitateľov po celom Slovensku.

Na  konte má zatiaľ jedenásť kníh.  Debutovala románom Lietam v tom tiež. V roku 2021 vydala knihu Záhada knižnice na konci ulice, ktorá obsahuje aj test čítania s porozumením a informácie o slovenských knižniciach a tvorbe knižky. Najmenším čitateľom venovala veršovanku Udatný ježko. Je aj autorkou série príbehov z leteckého prostredia Kapitán Padák, ktorá prináša veselé i napínavé čítanie pre deti a mládež.

To všetko si o nej vo forme otázok od pani knihovníčky vypočuli žiaci so zatajeným dychom. Potom nasledovali žiacke zvedavé otázky  o jej živote a tvorbe, na ktoré s láskou a trpezlivo odpovedala. Nechýbala ani autogramiáda, spoločné foto, a to najpodstatnejšie bolo kúpenie si spomínaných kníh. Mnohí čitatelia už nevydržali a pustili sa v knižnici do čítania. Ktovie, či  niekto po vzore pani spisovateľky nezačne písať básničky, príbehy….Úplne postačí, ak sme žiakov touto aktivitou motivovali k veľmi potrebnému čítaniu kníh, ktoré im pomôže napredovať pri získavaní vedomostí a vypestovať si zdravé sebavedomie.

Ďakujeme predovšetkým pani knihovníčkam vo Vihorlatskej knižnici za možnosť absolvovať túto besedu, pani učiteľke Daňovej za tip na ňu, pani učiteľkám Feiglovej, Fedičovej  a asistentkám za ochotu zúčastniť sa. Žiakom takisto patrí vďaka za disciplínu a aktívny postoj k tejto milej akcii. Dočítania…..

                             

Základná škola Kudlovská otvorila svoje brány

1. septembra 1977.  Je to už teda takmer polstoročie, za ten čas tadeto prešli tisícky detí a stovky pedagógov. Nachádza sa v centre mesta pri nádhernom kaštieli a krásnom parku.



Adresa

Základná škola Kudlovská

Kudlovská 11

066 01 Humenné

IČO: 37876741

DIČ: 2021672048

tel.: +421 57 775 2027

mail: admin@zskudhe.edu.sk

 

Linky

© 2022 Všetky práva vyhradené - All rights reserved

Made with ❤ by Adriana

Days
Hours
Minutes
Seconds

hurry up

15% OFF

On All Tickets

Don’t hesitate and buy tickets today – All tickets are at a special price until 15.08.2021. Hope to see you there :)